Uzkodas

KORIANDRU UN LAIMĀ CEPTAS GARNELES



Sastāvdaļas



  • 450 g lobītas garneles
  • 2 laimi, sula un miziņa vai 1/4 laima sulas
  • 1 ēd.k. eļļas
  • 2 ēd.k. sakapātu koriandru
  • 1/2 jalapeno, rupji sakapāti (pēc izvēles)
  • 1 ķiploka daiviņa , rīvēta
  • sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana


1. Marinēt garneles laima sulas un miziņas, eļļas, koriandru, jalapeno, ķiploku, sāls un piparu maisījumā 30 minūtes.

2. Uzdur garneles uz iesma un cep uz vidēji augstas uguns, līdz gatavs, apmēram 2-3 minūtes katru pusi.






PESTO SAUSMAIZĪTES


Sastāvdaļas

  • 1/2 glāzes balzametiķis
  • 8 gabali Finn Crisp sausmaizītes (var izmantot arī citas)
  • 1/4 glāze bazilika pesto
  • 230g kūpināta Mozzarella siers, plānās šķēlēs
  • 2 lieli tomāti, sagriezti plānās šķēlēs
  • 1/4 glāzes bazilika lapas 

Pagatavošana


1. Ielej balzametiķi uz vidējas uguns uzkarsētā pannā. Vāra kamēr sabiezē, apmēram 4-5min.
2. Lai pagatavotu sausmaizītes, viegli izklāj 1 ēd. k. pesto uz katras maizītes. Virsū liek 2 šķēles Mozzarellu, 2 šķēles tomāta un bazilika lapas. Viegli pārlej izvārīto balzametiķi. 

(Recepte ņemta no http://damndelicious.net/2013/02/15/pesto-caprese-bites-with-balsamic-reduction-and-a/)




CAPRESE IESMIŅI


Sastāvdaļas



  • Kopā varēs pagatavot apmēram 30 gabaliņus.
  • 500g ķiršu tomāti
  • 250g Mozzarella siers
  • 60ml extra virgin olīveļļa
  • 2 ēd.k. balzāmetiķis
  • 1/4 tējk. sāls
  • 1/4 tējk. malti melnie pipari
  • svaigas bazilika lapas


Pagatavošana


1. Sagriež Mozzarella sieru mazos kubiciņos un tomātus uz pusēm.
2. Tad liek secīgi: tomāta pusīte, siers, otra tomāta pusīte,bazilika laba. Un visam cauri izdur zobu bakstāmo kociņu. Liek seklā traukā.
3. Visbeidzot, jauc kopā eļļu, balzāmetiķi, sāli un piparus, un viegli pārlej sagatavotajiem tomātu iesmiņiem.






MINI PICAS



Sastāvdaļas

  • 4 Santa Maria wrap tortillas(8 collu)
  • 1 glāze picas mērce
  • 3/4 glāzes rīvēts Mocarella siers
  • 1/4 glāzes rīvēts Parmas siers
  • 36-48 mini peperoni

Pagatavošana


1. Uzsilda krāsni līdz 220 grādiem. Ieeļļo 12 keksiņu cepešpannu.
2. Ņemot pa vienai, noliek tortillias vrapu un gludas virsmas un ar tukšu bundžu apļveida kustībās izgriež 3-4 vidēja lieluma apļus.
3. Katru izgriezto aplīti liek vienā keksiņa trauciņā, nedaudz uzspiežot, lai pārliecinātos,ka centrs veido bedrīti. Tad katrā no aplīšiem iesmērē pa vienai tējkarotei picas mērces. Pārber ar Mocarella un Parmas sieru un uz katra liek pa 3 vai 4 mini peperoni šķēlītēm.
4. Liek krāsnī un cep 10 - 12min, līdz siers izkusis. 



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru