Salāti

GRIEĶU SALĀTI



Sastāvdaļas


  • 2 salātu lapas
  • 1,5 glāzes ķiršu tomāti
  • 1 lielais gurķis
  • 3 sarkanie sīpoli
  • svaigas bazilika lapas (nedaudz)
  • 50 g fetas siers
  • 4 ēd.k. extra virgin olīveļļa
  • 2 ēd.k. melnas olīvas


Pagatavošana


1. Visu sagriež palielos gabaliņos. 
2. Apakšējā kārtā liek salātu lapas, pārējo pēc saviem ieskatiem un tad visu sajauc.

3. Pašā nobeigumā liek "Fetaki" sieru, sagrieztu gabaliņos.




BROKOĻU SALĀTI


Sastāvdaļas


  • 230g Farfalle (tauriņformas makaroni)
  • 6 šķēles bekona, sagriezti kubiciņos
  • 1 galviņa brokoļa, sagriezt smalki pa ziediņiem
  • 2 glāzes sarkanās vīnogas,bez kauliņiem. Sagriezt uz pusēm
  • 1/3 glāze sarkanie sīpoli, sakapāti kubiciņos
  • 1/4 glāze sakapāti pekanrieksti 

  Mērcei:
  • 1/2 glāze Grieķu jogurts
  • 1/2 glāze majonēze
  • 1/3 glāze sarkanvīna etiķis
  • 1 ēd. k. cukurs
  • 1/2 tējk. kaltēts timiāns
  • rupjā sāls, svaigi malti melnie pipari (pēc garšas)

Pagatavošana


1. Lai pagatavotu mērci, sajauc kopā majonēzi, Grieķu jogurtu, etiķi, cukuru, timiānu, sāli un piparus mazā bļodā. Tad noliek malā.
2. Lielā katlā ar vārošu sālītu ūdeni, vāra makaronus atbilstoši lietošanas instrukcijai; kārtīgi nosusināt.
3. Uzkarsē lielu panu uz vidēji lielas uguns. Cep bekonu kamēr paliek brūni un kraukšķīgi, apmēram 6 - 8min. Tad pārvietot uz trauku, kas pārsegts ar papīra dvieli.
4. Lielā bļodā sajauc makaronus, bekonu, brokoļus, vīnogassarkanos sīpolus, pekanriekstus un Grieķu jogurta mērci.
5. Pasniegt uzreiz.







AUNAZIRŅU, AVOKADO UN FETA SALĀTI


Sastāvdaļas


1 bundžiņa aunazirņi, notecināti
2 avokado, nomizoti un sakapāti
1/3 glāze sakapāti koriandri
2 ēd.k. zaļie sīpoli
1/3 glāze Feta siers
sula no 1 laima
sāls, svaigi malti melnie pipari (pēc garšas)

Pagatavošana


1. Vienā bļodā apvieno aunazirņus, avokado, koriandrus, zaļos sīpolus, Feta sieru un laima sulu. 
2. Kārtīgi samaisa, tad pievieno sāli un piparus.





(Recepte ņemta no http://www.twopeasandtheirpod.com/chickpea-avocado-feta-salad/ )





1 komentārs: