Saldie

ZEMESRIEKSTU SVIESTA FUDŽS


Sastāvdaļas


  • 1/2 glāze zemesriekstu sviesta
  • 1/2 glāze kokosriekstu eļļa
  • 2 ē.k. kļavu sīrupa

Pagatavošana


1. Kļavu sīrupu un kokosriekstu eļļu ielej nelielā pannā un karsē mazā līdz vidējā karstumā. 

2. Pievienojiet riekstu sviestu un, maisot, turpina karsēt uz mazas uguns 1min. 
3. Maisījumu ielej vienā nelielā skārda. 
4. Liek ledusskapī uz 2-3 stundām pirms griešanas kvadrātos.

(Recepte ņemta no http://instagram.com/lagallette )




GRIEĶU JOGURTA SALDĒJUMS




Sastāvdaļas


Sarkanā kārta:
  • 1 glāze saldētas zemenes 
  • 2 ēd. k. grieķu jogurts 
  • 1 ēd. k. medus (vai vairāk)
Baltā kārta:
  • 1 glāze Grieķu jogurts
  • 1 ēd. k. medus (vai vairāk)
Zilā kārta:
  • 1 glāze sasaldētas mellenes
  • 2 ēd. k. Grieķu jogurts
  • ēd. k. medus (vai vairāk)

Pagatavošana


1. Mikserī liek kopā zemenes, medu, Grieķu jogurtu. Maisa līdz mīkla kļūst vienmērīga.
2. Pilda maisījumu vienmērīgi 1/3 no plastmasas glāzītes. Liek saldētavā uz 15-20 min, līdz sacietē.
3. Nelielā bļodā ar maisa kopā Grieķu jogurtu ar medu.
4. Pilda maisījumu vienmērīgi 2/3 no plastmasas glāzītes. Liek saldētavā uz 30-45 min, līdz sacietē.
5. Mikserī liek kopā mellenes, Grieķu jogurtu un medu. Maisa līdz mīkla kļūst vienmērīga.
6. Pilda maisījumu vienmērīgi pilnu plastmasas glāzīti. Liek saldētavā vismaz uz 4h.

(Recepte ņemta no http://damndelicious.net/2013/07/26/greek-yogurt-popsicles-and-a-blendtec-giveaway/)



KARAMELIZĒTI KANĒĻU RIEKSTIŅI






Sastāvdaļas

  • 1 lielas olas baltums
  • 1/2 glāze cukurs
  • 1/4 glāze brūnais cukurs
  • 2 tējk. kanēlis
  • 2 glāzes nelobītas mandeles
  • 1 glāze pekanrieksti

Pagatavošana


1. Sakarsē krāsni līdz 150 grādiem, ieklāj cepamo papīru cepešpannā. Tad noliek malā.
2. Mazā bļodā sakuļ kopā olu baltumu un 1 ēd. k. ūdeni, apmēram 2min, līdz kļūst putains. Tad noliek malā.
3. Vidēja lieluma bļodā sajauc cukuru un kanēli, tad noliek malā.
4. Lielā bļodā ieber riekstus un pievieno olu maisījumu, lai visi rieksti ir izmērcēti. Tad apber ar cukura un kanēļa maisījumu, vienmērīgi samaisa. 
5. Riekstu maisījumu vienmērīgā slānī ieklāj sagatavotajā cepešpannā. Liek krāsnī un cep 25 - 30min, ik pa laikam apmaisot.
6. Ļaut pilnībā atdzist pirms pasniegšanas.



(Recepte ņemta no http://damndelicious.net/2013/10/30/cinnamon-sugar-candied-nuts/)





BANĀNU UN ZEMEŅU SALDĒJUMS




Sastāvdaļas


2 porcijām

  • 2 banāni, sagriezti 2.5cm lielos gabaliņos
  • 1/2 glāze saldētas zemenes, sagrieztas
  • 2 ēd.k. saldais krējums
  • 1/2 tējk. vaniļa 

Pagatavošana1. Novieto banānu gabaliņus traukā katru atsevišķi. Ielikt trauku saldētavā uz 2h (vislabāk atstāt uz nakti).
2. Izņem zemenes un banānus no saldētavas, liek visu blenderī un maisa līdz viendabīgai konsistencei. 
3. Pievieno saldo krējumu, saldinātāju un vaniļu. Turpina maisīt līdz masa kļūst maiga un viendabīga.
4. Maisījumu ievieto saldētavā līdz sacietē, tad ņem ārā un ir gatavs pasniegšanai.


2 komentāri: